Det här är El-konto och så kommer du igång

Livet är fullt av överraskningar. Vissa av dem underbara, andra inte fullt så kul. Då är det skönt att kunna vara flexibel med vissa räkningar. Med El-konto kan du vara precis det med din elräkning. Här kan du läsa om hur El-konto funkar:

›› Psst! Du behöver vara kund hos Göta Energi för att teckna El-konto. Kika gärna på våra elavtal här! ‹‹

Först och främst: Så här skaffar du El-konto 

Du tecknar El-konto med Göta Energi genom att höra av dig till oss, antingen via kontaktformuläret som du hittar via den här länken, eller så ringer du oss på 020-23 15 00.

Gör så här: 

  1. Om du inte redan är det: bli kund hos Göta Energi – kika på våra elavtal!

  2. Teckna El-konto via vårt kontaktformulär eller ring 020-23 15 00

  3. Vi skickar ut villkor som du läser igenom och ett avtal som du skriver på 

  4. Du är nu igång och du kan börja använda El-konto

Enkelt, eller hur!

El-konto skapar flexibilitet och ökad livskvalitet

Den där underrubriken är stora ord, men det är faktiskt därför El-konto finns. För vi vet att livet tar märkliga vägar ibland. Förhoppningsvis oftast i en positiv riktning – en resa till fjällen, en stor fest för alla vänner eller påökt i familjen. Men kanske ibland lite mindre positiva, som att tvättmaskinen måste bytas ut eller att skärmen på telefonen spricker. Så oavsett vilken väg ditt liv tar kan det vara skönt att senarelägga sin elräkning, utan att riskera trista påminnelseavgifter eller att behöva köa till kundtjänst och be om uppskov (även om just Göta Energi ofta är snabba på att svara).

Jämna ut betalningen över året med El-konto 

Elpriset på den nordiska elbörsen går upp och ner, och det är mängder av faktorer som påverkar det. Det vanligaste är att priset är högre på vintern, då du också ofta använder mer el, men höga priser infaller även på sommaren. Det gör att det kan vara svårt att planera sin ekonomi. 

Men med El-konto kan du alltså smidigt planera betalningen av din elkostnad genom att flytta delar av en faktura från en månad till en annan. Om du vill betala samma summa varje månad är vårt tips att du hör av dig till oss på Göta Energi så hjälper vi dig att ta fram din rekommenderade kostnad. Men tänk på att summan du får är ett estimat, och den kan variera beroende av din användning och elpriset på börsen. 

För att det ska bli extra enkelt efter det rekommenderar vi att du kopplar på autogiro, så kan du luta dig tillbaka sedan och bara leva livet.

Ha fortsatt stenkoll på din elanvändning 

Vi vill inte att du ska tappa eller släppa kontrollen över din elanvändning. Därför får du, även efter att du aktiverat El-konto, en faktura med en tydlig specifikation på hur mycket el du använt under perioden och vad den kostar. Skillnaden är att fakturan nu också innehåller ett minimibelopp, det vill säga ett “lägsta belopp att betala”. Och det är alltså här utrymmet för flexibilitet skapas.

Kostar som en kopp kaffe i storstan

El-konto innebär bekvämlighet för dig, men visst administrativt arbete för oss. Därför kostar den 39 kronor i månaden. Det sker ingen kreditupplysning när du tecknar och det är ingen ränta på eventuellt minussaldo (eller på plussaldo, för den delen). 


Ps. Kika gärna på videon, där vi under en frukost förklarar vad El-konto är. Den hittar du via den här länken.

Fler artiklar

Kundservice

Tel: 020-23 15 00

Mån–Tors 09:00-17:00

Fredag 09:00-16:00

Postadress

Göta Energi

Box 3218

400 10 Göteborg

Org. Number

556193-5585

Följ oss i sociala medier