Så många eltimmar har Göta Energis kunder sparat hittills

Bonustimmen är Göta Energis lojalitetsprogram, där deras kunder sparar en timme el om dagen. Konceptet lanserades sent ifjol och blev snabbt populärt. Nyligen passerade kunderna totalt 6 miljoner insparade timmar. ”Att tid är pengar har aldrig varit mer sant”, säger Karin Faijerson Rönneklev, initiativtagare för Bonustimmen på Göta Energi.

Ensamma på svenska elmarknaden om liknande lojalitetsprogram

Bonustimmen påminner om andra lojalitetsprogram men är ändå unikt på den svenska elmarknaden. Intresset bland kunderna är stort och initiativtagare Karin Faijerson Rönneklev är inte förvånad.

– Det kan bero på att Bonustimmen är väldigt enkelt. Det är enkelt att aktivera, och det är enkelt att vara med. Inga köpkrav eller premienivåer. Så sänker det ju kundens elkostnad för året också. Att bjuda på en timme el om dagen är vårt sätt att säga tack till våra kunder för att de valt oss och det känns helt rätt. Det är vårt sätt att ge dem något tillbaka.

Bonustimmen har positiv miljöpåverkan

På frågan om Göta Energi inte bidrar till ökad elanvändning genom att bjuda på en timme el, svarar Karin Faijerson Rönneklev:

– Nej, det tycker jag inte. Det finns tre sätt att reglera elanvändningen hos den enskilda konsumenten. Man kan minska tillgången och man kan höja priserna, men inget av det finns på kartan för oss. Det tredje alternativet är att informera och inspirera till smartare elanvändning, och det är vägen vi valt på Göta Energi. Vi jobbar varje dag för att leverera billig el, och att våra kunder ska använda elen vi levererar på ett hållbart och ansvarsfullt sätt.

Karin Faijerson Rönneklev menar att Bonustimmen faktiskt har en positiv miljöpåverkan. För att kunna aktivera Bonustimmen ska kunden frånsäga sig fysiska postutskick från företaget, och istället få sina fakturor och specifikationer digitalt.

– Postala utskick innebär en stor påfrestning på miljön. Digitala utskick är mycket bättre. Så Bonustimmen blir också ett incitament för våra kunder att vara med och minska vårt gemensamma klimatavtryck.

Så här funkar Bonustimmen:
  • Du samlar en timme el varje dag efter att du aktiverat Bonustimmen

  • Vid årsskiftet summeras antalet timmar du samlat på dig under året

  • Timmarna blir sedan som en återbäring i form av ett avdrag på fakturan i augusti nästkommande år

  • Det kostar inget att aktivera eller att vara med i Bonustimmen

  • De enda kraven är att du är kund hos Göta Energi, att du själv aktiverar Bonustimmen och att du avsäger dig pappersutskick från företaget

Fler artiklar

Kundservice

Tel: 020-23 15 00

Mån–Tors 09:00-17:00

Fredag 09:00-16:00

Kundservice - Företag

Tel: 020-10 44 00

Mån–Tors 09:00-17:00

Fredag 09:00-16:00

Postadress

Göta Energi

Box 3218

400 10 Göteborg

Org. Number

556193-5585

Följ oss i sociala medier