Ta med ditt elavtal när du flyttar – Byt adress med ditt elavtal | Bilden föreställer: Leende och nyinflyttat par äter på golvet bland flyttkartonger
Ta med ditt elavtal när du flyttar – Byt adress med ditt elavtal | Bilden föreställer: Leende och nyinflyttat par äter på golvet bland flyttkartonger

Dags att flytta? Så tar du med dig ditt elavtal

Dags att flytta? Så tar du med dig ditt elavtal

När det är dags att flytta är det mycket att stå i och då kan det vara lätt att glömma elen. Du behöver ha koll både på ditt nät- och elavtal, men det är faktiskt enklare än vad många tror!

Dessutom är det viktigt att du gör ett aktivt val av elavtal när du flyttar! Om du inte väljer, så väljer nätbolaget elavtal åt dig. Och ett så kallat anvisningsavtal kan vara så mycket som 50 procent dyrare jämfört med ett elavtal du själv väljer.

Flytta med sitt elavtal 

Elavtalet är det avtal som ger dig den el som du använder och förbrukar hemma. Det är enkelt att ta med sitt befintliga elavtal till sin nya adress. Om du är kund hos Göta Energi så finns det en sida speciellt framtagen för det (se länk nedan). Du kan anmäla din flytt till oss så fort du vet din nya adress och från vilket datum du vill ha elen. Förslagsvis senast inflyttningsdagen).

Om du vill teckna avtal med Göta Energi i samband med din flytt (alltså teckna ett avtal med oss) så finns det en sida för det också! Det är enkelt!

›› Är du kund hos Göta Energi och ska flytta kan du enkelt anmäla det här!

›› Om du ska flytta och vill teckna avtal med Göta Energi kan du göra det här!

Flytta elnätsavtal 

Elnätsavtalet är det avtal som gör det möjligt att leverera elen till dig. Det vill säga ledningar, kablar, kraftstationer med mera. Infrastrukturen, med andra ord.

Att flytta sitt elnätavtal skiljer sig lite från elavtalet, beroende på om du flytta inom samma område eller inte. Elnätsägare ansvarar nämligen för olika geografiska områden, och om du flyttar inom området din nuvarande nätägare sköter om är det superenkelt – då räcker det att du hör av dig till dem med ny adress och inflyttningsdatum.

Ska du flytta utanför ditt nuvarande elnätsägares område behöver du ta reda på vilket företag som är nätagare på din nya adress och teckna nytt elnätsavtal med dem(vilket företag som är nätägare på din nya adress hittar du här).

Summering av flytta med ditt elavtal

  • Om du vill ta med sig ditt elavtal när du flyttar så är det enkelt, om du är kund hos Göta Energi! Det enda du behöver är din nya adress och vilket datum du vill ha elen ifrån. Om du har möjlighet att ta reda på anläggnings-ID på ditt nya boende är det super-duper! Det underlättar för oss i vårt arbete när vi utför flytten åt dig, och snabbar på processen avsevärt. Det är inte sällan att man glömmer att anmäla sin flytt till elbolaget, och då vill du att det ska gå snabbt!

  • Om du vill teckna avtal med Göta Energi när du byter boende så är det också superenkelt. Vi har inte sällan speciella erbjudanden för dig som väljer oss vid flytt! Kolla på den här sidan, så ser du vad som gäller just idag.

  • När det kommer till flytt och elnätavtal beror processen på om du flytta inom eller utanför din nuvarande nätägares område.

Fler artiklar

Postadress

Göta Energi

Box 3218

400 10 Göteborg

Organisationsnummer

556193-5585

Vår integritetspolicy

Följ oss i sociala medier

facebookLinkedin logoyoutube_logo
TryggehandelSchysst elhandel badgeuc_logoWater Aid