Konsumenträtt
För dig som konsument gäller Göta Energis allmänna avtalsvillkor som du hittar på denna sida.
Vårt mål är att alla som blir kontaktade av Göta Energi, via telefon eller på stan, ska få en positiv upplevelse, oavsett om du väljer att bli kund hos oss eller inte. Därför följer vi löpande upp arbetet med denna typ av försäljning för att säkerställa att den inte uppfattas som aggressiv eller stötande. För att hjälpa oss i detta arbete tar vi gärna emot dina synpunkter. Besök vår kundservicesida och delge oss dina synpunkter via formuläret, eller kontakta vår kundservice på 020-23 15 00.
Dina personuppgifter hanteras enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.
Du som konsument har enligt Distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt efter det att avtalet ingicks. Du ångrar dig genom att kontakta vår kundtjänst, antingen muntligt eller skriftligt, eller genom att använda Konsumentverkets standardformulär för ånger. Om avtalet ångras upphör dina respektive Göta Energis skyldigheter att fullgöra avtalet. Läs mer i branschens allmänna avtalsvillkor Punkt 2.Konsumentverkets standardformulär för ångerrätt finns här.
Ellagens kapitel 11 och de allmänna avtalsvillkoren EL 2012 K reglerar dina rättigheter som konsument. Besök denna sida för att läsa branschens allmänna avtalsvillkor.
Energimarknadsbyrån
Hos Konsumenternas energimarknadsbyrå kan du få oberoende råd samt vägledning i frågor som rör elmarknaden, så som tillgängliga energieffektivitetsåtgärder och jämförelseprofiler
Energimarknadsbyråns webbplatsKommunala konsumentvägledareHos din kommuns konsumentvägledare kan du få stöd vid klagomål eller om du har råkat i en tvist med ett företag.
Allmänna reklamationsnämnden (ARN)ARN är en statlig myndighet som prövar tvister mellan näringsidkare och konsument.
Allmänna reklamationsnämndens webbplatsAllmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
Energimarknadsinspektionen (EI)EI är en tillsynsmyndigheten för elmarknaden, som du kan kontakta om du har synpunkter och klagomål gällande till exempel elnätstariffer, anslutningsavgifter och leveranskvalitet i elnätet.
Energimarknadsinspektionens webbplatsDomstol
Du kan också låta pröva en eventuell tvist i allmän domstol (tingsrätt). Du bör dock först ta kontakt med ett ombud, till exempel en advokat, som kan bedöma ditt ärende.
Sveriges Domstolars webbplatsEuropean Commission Online Disruptive ResolutionEU ODR webbplats
Vänd dig i första hand till vår kundservice genom att ringa oss på telefon 020-23 15 00 eller fyll i kontaktformuläret.