Hoppa till huvudinnehåll

Stolt huvudpartner till WaterAid!

Som huvudpartner till WaterAid stöttar vi arbetet för allas rätt till rent vatten. Var tionde person på jorden har inte tillgång till rent vatten vilket ger förödande konsekvenser. Det vill vi förändra. Med vårt samarbete med WaterAid kan vi erbjuda dig mer än enbart förnybar el. Har du vår fördelsprodukt Rent Vatten får du klimatsmart el, men hjälper även dem som drabbas av klimatförändringar.

Stolt huvudpartner

Rent vatten är helt avgörande för att barn ska kunna överleva sina första år i livet, och varje dag dör 800 barn av sjukdomar de drabbats av efter att ha druckit smutsigt vatten. Som huvudpartner till WaterAid engagerar vi oss starkt kring klimatförändringar och att hjälpa fattiga människor att få tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. Vi är med och bidrar i WaterAids långsiktiga arbete med målet att alla människor år 2030 ska ha tillgång till rent vatten.  

Hållbarhet

Vi på Göta arbetar långsiktigt med frågor kring hållbarhet och förnybar energi. För en hållbar värld där vi minimerar miljöpåverkan och klimatförändringar vill vi göra det enklare att leva för alla människor i världen. Visste du att 844 miljoner människor runt om på vår jord idag saknar tillgång till rent vatten och barn dör varje dag i denna tysta katastrof. Vi på Göta Energi har tagit ställning genom att delta i olika aktiviteter och vi kan alla visa vårt stöd som skapar verklig förändring. 

Rent Vatten

Om du tecknar vår fördelsprodukt Rent Vatten så bidrar du till WaterAids viktiga arbete. Rent Vatten ger dig el från förnybar vattenkraft och du är med och minskar klimatpåverkan. Men inte nog med det, för varje kund som har Rent vatten skänker vi pengar till WaterAid. Tillsammans gör vi dubbelt så gott, både för klimat och människor.
Läs mer om vår fördelsprodukt Rent Vatten

Om WaterAid

WaterAid är en internationell organisation som finns i 35 länder. De arbetar för en värld där alla människor ska ha tillgång till rent vatten, sanitet och hygien. WaterAid samarbetar med lokala partners för hållbara och långsiktiga lösningar, och påverkar beslutsfattare att nationellt och globalt öka insatserna för dessa grundläggande behov. Sedan starten 1981 har 27 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och sanitet. 

Utan rent vatten stannar utvecklingen

Rent vatten, sanitet och möjlighet till hygien är grundläggande för alla människor och samhällen. Det är avgörande för att samhällen ska kunna genomföra förbättringar inom utbildning, sjukvård, hälsa, kvinnors rättigheter och möjlighet till klimatanpassning. Utan tillgång till detta kan inte samhällen utvecklas, barn gå i skolan, kvinnor föda barn i en trygg miljö eller fattigdom bekämpas.