Hoppa till huvudinnehåll

El-konto

Med El-konto kan du jämna ut din elkostnad över året och betala samma belopp varje månad. Om du dessutom kombinerar ditt El-konto med autogiro blir det ännu enklare för dig. Samma månadskostnad året om - och inga bekymmer.

Kolla in Lilla El-kontoskolan!

Bestäm själv hur mycket du ska lägga på elen. Med fördelsprodukten El-konto har du möjlighet att betala samma summa varje månad. Eftersom allt är föränderligt kan det vara skönt om en sak är stabil, elräkningen. Och istället lägga energi på det du gillar! Kolla in vår film som förklarar hur enkelt det är.

Snabbfakta om El-konto

  • Du kan betala samma belopp varje månad
  • Ingen bindningstid
  • Möjligt att koppla autogiro till El-kontot
  • Månadsavgift 29 kr

Så fungerar det

Vårt El-konto innebär att du kan välja att betala ett fast belopp eller olika belopp varje månad. Genom att betala mer när du kan och mindre när du behöver kan du fördela elkostnaderna jämnare över året. El-konto fungerar som ett balanskonto med en kredit som du kan använda om du vill. Pengar tillgodo på ditt El-konto ger ränta på innestående belopp. Du får ett kontoutdrag med din faktura som visar saldot på ditt El-konto.

Villkor för El-konto tecknad tom 2015-05-10
Villkor för El-konto tecknade mellan 2015-05-11 och 2017-10-31
Villkor för El-konto tecknade from 2017-11-01

Autogiro + El-konto. Enklare kan det knappast bli!

Med autogiro kombinerat med El-konto sköts allt automatiskt. Du får du samma information på ditt kontoutdrag som följer med fakturan. Det visar att du har El-konto samt vilket belopp som kommer att dras på fakturans förfallodag. Du ansöker enkelt om autogiro via din internetbank.

 

Aktuella räntor

Både in- och utlåningsräntan grundas på riksbankens referensränta.

  • Aktuell utlåningsräntan för El-konto är 11%.
  • Aktuell inlåningsräntan för El-konto är 1,5%.