Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen hit!

Här får du svar på dina frågor oavsett om det handlar om ditt elavtal, elmarknaden eller kanske om våra fördelsprodukter som förenklar och förbättrar för dig som kund.

Visste du förresten att vi på Göta Energi har Sveriges bästa kundservice? Vi vann SM i kundservice 2015 inom energibranschen. Det är vi stolta över och självklart vill vi bli ännu bättre, det är något vi jobbar för varje dag!

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss ring 020 - 23 15 00 eller fyll i kontaktformuläret här nedan, så återkommer vi så snart som möjligt. Ange ditt personnummer eller kundnummer, så kan vi hjälpa dig på bästa sätt. Från utlandet ringer du +46 303 - 38 30 00.


Öppettider
Måndag till torsdag 9-17
Fredag 9-16

Ny kund?

För dig som är ny kund hos oss på Göta Energi har vi en egen sida med en massa bra information. Här kan du till exempel läsa om vår nykundsgaranti 100% nöjd.

FAQ vanliga frågor & svar

Här får du svar på de allra vanligaste frågorna som kommer till oss från våra kunder. Fler frågor med svar hittar du i FAQ:n. Du kan också söka i fältet ovan på just det du undrar över.

Vad är det för skillnad på elleverantör och nätleverantör?

Göta Energi är en elleverantör, av oss köper du elen som ditt hushåll förbrukar. Nätleverantören är det bolag som äger elnätet i det område där du bor, till nätleverantören betalar du en avgift för att få elen transporterad till ditt hushåll. Vilken elleverantör du vill köpa din el av kan du själv välja, medan nätleverantören inte är valbar då det endast finns en nätägare i varje område. 

Hur fungerar El-konto?

Med vår tilläggstjänst El-konto kan du själv ta kontrollen över elräkningarna. När du får din faktura har du möjlighet att betala mindre när du behöver och mer när du kan. El-konto fungerar som ett balanskonto med en kredit som du kan utnyttja om du vill. Pengar tillgodo på ditt El-konto ger ränta på innestående medel. Läs mer om El-konto här.

Hur ansöker jag om autogiro?

Du kan antingen ansöka om autogiro via din internetbank eller genom att fylla i en elektronisk ansökan här. För att göra en elektronisk ansökan behöver du BankID eller Mobilt BankID. 

Hur fungerar e-faktura?

Med e-faktura sköter du betalningen via din Internetbank. Du anmäler dig till tjänsten via din banks hemsida. E-faktura innebär att du får en elektronisk faktura. När du loggar in på din internetbank visas fakturan med all betalningsinformation redan ifylld. Du slipper därmed de vanliga inbetalningskorten och behöver inte knappa in referensnummer eller andra uppgifter. E-faktura går utmärkt att kombinera med autogiro.

Hur får jag miljövänlig el?

Genom att teckna vår fördelsprodukt Rent vatten köper vi in den mängd el du förbrukar från 100 % förnybar vattenkraft. Men inte nog med det – du bidrar också till rent vatten, sanitet och hygien för de allra fattigaste i världen genom vårt samarbete med organisationen WaterAid. För 29 kr per månad bidrar du aktivt till att minska klimatpåverkan men också till att fler människor i världen får rent vatten. Läs mer och teckna Rent vatten här.

Vill du komma i kontakt med oss?

Kontaktformulär

Ring oss!
020-23 15 00

Öppettider kundservice

Mån - tor9.00 - 17.00
Fre9.00 - 16.00
Avvikande öppettider
30 december9:00 - 13.00
5 januari 9:00 - 13.00
6 januariStängt

Ring oss på bästa tiden!

Ringa Göta Energi