Hoppa till huvudinnehåll

Frågor & svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna från våra kunder. Använd sökfältet eller välj kategori för att se fler frågor och svar. Kontakta vår kundservice om du inte hittar svaret på just din fråga.

El-konto

Hur fungerar El-konto?

Med vår tilläggstjänst El-konto kan du själv ta kontrollen över elräkningarna. När du får din faktura har du möjlighet att betala mindre när du behöver och mer när du kan. El-konto fungerar som ett balanskonto med en kredit som du kan utnyttja om du vill. Pengar tillgodo på ditt El-konto ger ränta på innestående medel. Läs mer om El-konto här.

Vad kostar det att utnyttja El-kontokrediten?

Det beror på den aktuella räntan. Räntekostnaden debiteras på varje faktura. Se aktuell ränta här.

Vad är in- och utlåningsräntan för El-konto?

Hur fungerar autogiro med El-konto?

Med autogiro kopplat till ditt El-konto finns två möjligheter:

1. Betala ett fast belopp varje månad som dras från ditt konto. Du utnyttjar då El-kontot så att du ibland har en skuld och ibland ett belopp tillgodo. Ditt saldo ser du på kontoutdraget som kommer med din faktura. Det fasta beloppet att betala går givetvis att ändra, kontakta då oss på 020-23 15 00 eller maila till info@gotaenergi.se

2. Betala hela fakturabeloppet automatiskt på förfallodagen genom att pengarna dras från ditt konto. Då varierar beloppet varje månad. Du får fakturan innan så att du ser hur stort beloppet är.

Läs mer om El-konto här.

Går det bra att anmäla autogiro från min sambos El-konto?

Ja det går bra men det är viktigt att den som ansöker om autogiro skriver under autogiroansökan. Du ansöker om autogiro via din internetbank. Läs mer om El-konto här.

Vad kostar det att ha El-konto?

Om du inte utnyttjar krediten så är den enda kostnaden 29 kr per månad. För detta får du en specificerad faktura med medföljande kontoutdrag samt aktuellt saldo, hemskickad i samband med din ordinarie faktura. Läs mer om El-konto här.

Kan jag få med min sommarstuga på mitt El-konto?

Ja, vi lägger då upp anläggningen på samma kredit och du betalar endast för ett El-konto. Läs om El-konto här.

Hur ofta betalar jag när jag har El-konto?

Det finns ett lägsta belopp att betala i samband med varje faktura. Har du pengar tillgodo på ditt El-konto kan du själv välja om du vill betala in mer eller ej. Väljer du att använda krediten får du en räntekostnad. Sätter du in ett extra belopp, får du tillgodoränta på den del som överstiger det faktiska fakturabeloppet. Du kan max ha 30.000kr tillgodo på ditt El-konto. Läs mer om El-konto här.

Hur hög kredit får jag på mitt El-konto?

Grundkrediten är 5000 kr, men den går att utöka om du har en högre förbrukning. Läs mer om El-konto här.

Måste jag ha kredit på El-kontot?

Ja, men om du inte utnyttjar krediten får du inga räntekostnader. Läs mer om El-konto här.

Måste jag vara elkund hos er för att få El-konto?

Ja, du måste vara kund hos oss för att få möjlighet till El-konto. Läs mer om El-konto här.