Hoppa till huvudinnehåll

Frågor & svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna från våra kunder. Använd sökfältet eller välj kategori för att se fler frågor och svar. Kontakta vår kundservice om du inte hittar svaret på just din fråga.

Elavtal

Jag har tecknat avtal med Göta Energi, när börjar ni leverera el till mig?

När du har tecknat ett elavtal med Göta Energi hämtar vi in de anläggningsuppgifter som behövs för att vi ska kunna leverera el till dig. Elleveransen från oss startar när vi fått klartecken från din tidigare elleverantör om när du är fri att byta elbolag. Vi tar alltid hänsyn till eventuella bindnings- och uppsägningstider.

Vad är Rent vatten?

Rent vatten är vår fördelsprodukt som ger dig som vill ha klimatsmart el. Den mängd el du förbrukar köper vi in för 100 % förbybar vattenkraft.  Men inte nog med det, du bidrar också till att fler människor i världen får rent vatten, tack vare Göta Energis samarbete med organisationen WaterAid. Ju fler som har fördelsprodukten Rent vatten ju mer kan vi bidra till WaterAids arbete. Tillsammans har vi potential att skänka över en miljon kronor, varje år. Läs mer om Rent vatten här.

Vad händer om jag bryter mitt avtal innan bindningstidens slut?

Då vi har så låga priser på våra elavtal behöver vi bindningstid och/eller uppsägningstid som en liten trygghet för oss. Väljer du att byta till en annan elleverantör innan din bindningstid gått ut innebär det förlorade intäkter för oss men också utgifter i form av tid och resurser. Därför måste vi ta ut en avgift för detta. Ofta beror ett för tidigt byte på att den elleverantör du tecknat nytt avtal med, inte tar hänsyn till den bindningstid du har med oss. Därför försöker vi alltid kontakta dig innan för att kolla om det verkligen är så att du vill genomföra bytet trots bindningstid, samt informerar om den kostnad du i så fall kommer att debiteras. 

Hur stor blir kostnaden?
Om elavtalet avslutas tidigare än vad avtalad bindningstid eller uppsägningstid tillåter debiteras du för kostnader motsvarande vad Göta Energi kan visa sig ha förlorat under avtalets återstående löptid.

 

 

 

Hur vet jag vilket elavtal jag har?

Kontakta vår kundservice på telefon 020-23 15 00 eller maila till info@gotaenergi.se så hjälper vi dig med information om ditt elavtal.

Vad händer när mitt avtal löper ut?

Alla kunder som har ett tidsbundet avtal får erbjudande om förlängning några veckor innan avtalet går ut. Det är alltså inget du som kund behöver säga till om eller själv bevaka.

Hur gör jag för att få Göta Energi som elleverantör?

Teckna avtal med hos här på webben eller ring vår kundservice på 020-23 15 00.

Vad är inköpspriset på el?

I inköpspriset på el ingår volymvägt spotpris, avgifter till Svenska Kraftnät och nordiska elhandelsbörsen Nord Pool. Priset varierar från månad till månad och baseras på tillgång och efterfrågan. Här kan du se historiska priser.

Vilka avtalsvillkor gäller för mitt elavtal?

Vi följer elbranschens överenskommelse med Konsumentverket om Allmänna avtalsvillkor, El 2012 K och Ellagen. Olika tilläggsvillkor gäller för olika avtal, läs mer om vad som gäller för just ditt avtal här.

Hur får jag miljövänlig el?

Genom att teckna vår fördelsprodukt Rent vatten köper vi in den mängd el du förbrukar från 100 % förnybar vattenkraft. Men inte nog med det – du bidrar också till rent vatten, sanitet och hygien för de allra fattigaste i världen genom vårt samarbete med organisationen WaterAid. För 29 kr per månad bidrar du aktivt till att minska klimatpåverkan men också till att fler människor i världen får rent vatten. Läs mer och teckna Rent vatten här.

Hur säger jag upp mitt elavtal?

Om du vill säga upp ditt elavtal med oss kontaktar du vår kundservice på telefon 020-231500. Det går också bra att maila till info@gotaenergi.se.

Ska jag välja fast eller rörligt elpris?

Ett fast elpris ger trygghet under hela avtalsperioden då du i förväg vet hur mycket du kommer att betala. Ett rörligt elpris brukar, trots prisvariationer, vara mest ekonomiskt lönsamt över tid men innebär också en risk eftersom du inte vet hur priset kommer att förändras. Läs mer om våra avtal här.

Hur fungerar Fast-el?

Med Fast-el har du samma elpris året om oavsett vilka svängar inköpspriset tar, du är försäkrad mot prishöjningar under ett eller två år i taget.