Hoppa till huvudinnehåll

Världsvattendagen 22 mars 2017

Var tionde person på jorden har inte rent vatten att dricka. Det vill vi förändra och tillsammans kan vi ge människor som lever i fattigdom möjligheten till en förändring. Vi på Göta Energi visar vårt stöd genom att delta i WaterAids kampanj #Blue4Water.

Den 22 mars är det Världsvattendagen. Göta Energi är stolt huvudpartner till WaterAid i deras kamp för allas rätt till rent vatten. Visste du att 650 miljoner människor runt om på vår jord idag saknar tillgång till rent vatten. 900 barn dör varje dag i denna tysta, pågående katastrof. 

Tillsammans med WaterAid har vi på Göta Energi tagit ställning för allas rätt till rent vatten och deltar i kampanjen #Blue4Water. Med enkla aktiviteter kan vi alla visa vårt stöd som skapar verklig förändring.

WaterAid jobbar i 37 länder med att förse människor med rent vatten och toaletter och utbildning i hygien. Det görs med ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv utifrån lokala förutsättningar. Sedan starten 1981 har runt 25 miljoner människor fått rent vatten tack vare WaterAids arbete.

Läs mer om kampanjen #Blue4Water

Vi på Göta Energi jobbar kontinuerligt med att stödja WaterAid. Med vår fördelsprodukt Rent vatten, som ger el från förnybar vattenkraft är vi med och minskar klimatpåverkan. Men inte nog med det, för varje kund som har Rent vatten skänker vi pengar till WaterAid och stödjer deras arbete för att alla människor ska ha tillgång till rent vatten och sanitet. TACK till alla er som redan är med och bidrar. Tillsammans gör vi dubbelt gott, både för klimat och människor.

Mer info om vår produkt Rent vatten