Varsågod! Några enkla tips för billigare el.

Visste du att du med några få superenkla val kan spara tusenlappar på din elförbrukning? Dessutom är det ju bra för miljön. Kolla på filmerna och läs artiklarna för att lära dig mer.

#1 Sänk värmen!

I de flesta hem går mer än hälften av energiförbrukningen till uppvärmning. Om du sänker temperaturen med en liten grad kan du sänka elförbrukningen med fem procent. Rum som du inte använder så ofta, t.ex. sovrummet, kan du sänka ännu mer.

Läs mer

#2 Anpassa belysningen!

Först och främst: Byt till LED-lampor. De sparar 80 procent el och har upp till 40 gånger längre livslängd än gamla glödlampor. Och tänk på att bara ha starkt ljus där det behövs. Dimma ner istället.

Läs mer

#3 Styr upp köket!

Om dina vitvaror är för gamla kan det vara dags att byta. Nya apparater drar mycket mindre energi, om de har rätt märkning. Frysen ska vara -18 och kylen 5 grader.

Läs mer

#4 Stäng av på riktigt!

Har du tänkt på den lilla röda lampan? All hemelektronik drar energi även när de står i stand by-läge. Koppla dem till ett grenuttag med strömbrytare så kan du stänga av dom helt med ett enda knapptryck.

Läs mer

#5 Tvätta rätt!

Undvik att köra halvfulla maskiner och försök hålla dig på 40 grader i stället för 60. Centrifugera alltid på högsta nivån så torkar kläderna snabbare, och det sparar energi. Har du tid - häng kläderna på tork istället för att tumla dem. Det är helt gratis.

Läs mer

#6 Välj rätt elavtal!

Du kan påverka din elräkning mycket genom att välja ett elavtal som baseras på just din förbrukning. Rörligt pris är oftast billigast över tid, men du kan också kombinera rörlig med fast vinterpris. Välj det som passar dig bäst.

Läs mer

Undvik att fastna i el-fällan

Samma elpris året om oavsett hur det rörliga elpriset svänger. Inga överraskningar och alltid en fast månadsavgift.

Undvik att fastna i el-fällan

Samma elpris året om oavsett hur det rörliga elpriset svänger. Inga överraskningar och alltid en fast månadsavgift.

Det enkla valet för dig som gillar billig el

Som kund hos oss kan du njuta av tryggheten i att ha gjort rätt val. Vi är Sveriges största utmanare på elmarknaden, tack vare prismedvetna kunder. Elavtal till låga priser som passar kundernas behov, har gjort att vi som elbolag vuxit mest i Sverige de senaste fem åren. Välkommen du också.