Hoppa till huvudinnehåll

Nytt & nyttigt

Namnet på sidan säger förhoppningsvis sig självt. Det är alltså här du hittar allt som är nytt för dig som kund hos oss och även nyheter på elmarknaden – helt enkelt en massa nyttigheter för dig som gillar att lägga din energi på roliga saker. 

Nykundsgaranti

Det är väldigt enkelt egentligen. Vi vill att du ska känna dig extra välkommen som ny kund hos på Göta Energi. Därför ger vi dig några garantier så att du aldrig ska behöva känna att du förlorat eller lagt för mycket av din energi på att byta elbolag.

Göta simmar för livet!

Tillsammans med WaterAid har vi på Göta Energi tagit ställning för allas rätt till rent vatten och deltagit i #simmaförlivet. För varje meter som simmas, skänker Medley 10 öre med upp till en miljon till WaterAid. Vi på Göta begav oss till Valhallas simhall i Göteborg och simmade för glatta livet.

Kom igång med El-konto!

Har du El-konto hos oss? I så fall har du något väldigt bra, om du aktiverar det. Med El-konto hos Göta Energi, har du makten att själv bestämma över dina utgifter. Genom att betala mer när du kan och mindre när du behöver kan du fördela elkostnaderna jämnare över året. Kolla in vår film så ser du exakt hur det funkar!

Världsvattendagen 22 mars 2017

Den 22 mars är det Världsvattendagen. Göta Energi är stolt huvudpartner till WaterAid i deras kamp för allas rätt till rent vatten. Visste du att 650 miljoner människor runt om på vår jord idag saknar tillgång till rent vatten. 900 barn dör varje dag i denna tysta, pågående katastrof.

100% Nöjd

100% Nöjd är vårt löfte till dig som kund. Vi garanterar att det ska vara billigare, enklare och lite roligare att vara kund hos oss. För att du ska kunna lägga mer energi på det du gillar.

Nöjda kunder ger Göta Energi toppbetyg!

Göta Energi kommer bland de fem bästa av samtliga jämförda elhandelsbolag när kunderna får ge en totalbedömning av sin egen elleverantör, enligt TNS Sifos Energibarometer. Närmare 90% av våra kunder ger oss omdömet ”bra till utomordentligt bra” som elleverantör. Läs om vad som är de viktigaste faktorerna för nöjda kunder och vad vi gör för att uppnå dessa.

Spara energi, pengar och planeten!

Att se över och minska din energianvändning är bra både för din egna plånbok, men också för att bidra till att samhället använder mindre resurser till att producera energi i form av till exempel el eller värme. Läs mer här om var du kan hitta tips och råd om hur du ska minska din energiförbrukning.

Vad är det egentligen som kostar?

Det totala elpriset är inte helt lätt att få grepp om, vad är det egentligen du betalar för och till vem betalar du? Du betalar för den el du förbrukar, skatt till staten och för transporten av elen till ditt hem. Vi försöker reda ut alla frågor så att du lättare förstår.

Har du blivit kontaktad av Göta Energi?

Vårt mål är att alla som blir kontaktade av oss ska få en positiv upplevelse, oavsett om du väljer att bli kund hos oss eller inte. Därför följer vi löpande upp arbetet med denna typ av försäljning för att säkerställa att den inte uppfattas som aggressiv eller stötande. Här berättar vi också lite mer om vad som händer härnäst när du nyligen tecknat ett avtal med någon av våra försäljare.

Hur sänker jag min elräkning?

Det absolut lättaste sättet att sänka sina elkostnader är att förbruka mindre el. Du kan själv påverka din elräkning genom att släcka lampor, täta fönster, stänga av standby-knappar, tvätta i lägre temperatur. Här får du tips om fler enkla saker du kan göra för sänka din elförbrukning.