Sälj din egenproducerade solenergi

Solceller är en god investering för minskade energikostnader, ökat bostadsvärde och inte minst ett klimatsmart val. Dessutom kan du sälja överskottselen till oss på Göta Energi!

Mikroproduktion produktbild asset
Mikroproduktion produktbild asset

Producera egen el med solceller

För dig som kund hos Göta Energi är det verkligen superenkelt att komma igång med mikroproduktion! Efter att solcellerna är godkända av ditt nätbolag behöver du inte göra någonting mer. Vi löser det åt dig. Enkelt och bra – precis som det ska vara.

  1. Installera solcellerna och få dem godkända av ditt nätbolag

  2. Som Göta Energi-kund behöver du inte göra något mer. Vi ser till att du kommer igång utan att du behöver göra någonting

  3. Klart! Du använder först din egenproducerade el och säljer överskottsenergin till oss

Som mikroproducent används elen du producerar först i ditt hem, sedan köper vi överskottet och säljer vidare det till andra kunder. Det gör att du köper mindre el, elen du använder är super-närproducerad och du tjänar samtidigt pengar. Hur bra som helst!


Solenergi - förmånligt och bra för klimatet

Smart för plånboken

De senaste åren har det blivit både enklare och mer förmånligt att skaffa solceller.

  • Du kan få både skattesubventionerad el, investeringsstöd för solpaneler och med ett elcertifikat från Energimyndigheten kan du få mer betalt för elen du producerar.

  • Solcellerna kan också höja värdet på din bostad och de kräver i princip inget underhåll

  • Du kan få skattereduktion med 60 öre/kWh för mikroproduktion av solenergi, läs mer om vad som gäller på skatteverkets webbplats.

Smart för klimatet och vår jord

Ingen kan ensam rädda världen men vi kan alla hjälpas åt. Som mikroproducent blir du en modern klimathjälte och kan även inspirera fler att gå samma väg. Med förnybar energi besparas vår planet från utsläpp och miljöfarligt avfall. Var förändringen du vill se i världen, med egen solenergi!

Postadress

Göta Energi

Box 3218

400 10 Göteborg

Organisationsnummer

556193-5585

Vår integritetspolicy

Följ oss i sociala medier

facebookLinkedin logoyoutube_logo
TryggehandelSchysst elhandel badgeuc_logoWater Aid